معرفی محصول

راهنمای خرید قلمو + لیست 20 مدل قلمو حرفه ای و ارزان

راهنمای-خرید-قلمو

راهنمای خرید قلمو به شما کمک می‌کنه که بهترین انتخاب رو داشته باشید. وقتی از بهترین انتخاب صحبت می‌کنیم، یکی از معیار های اساسی ما، جلوگیری از اسراف در هزینه‌ها است. اما خب گاهی اوقات هم نیاز داریم تا با هزینه‌ی بیشتر، انتخاب باکیفیت تری داشته باشیم.

در این مطلب حتما با ما همراه باشید تا بدون پرداختن به حاشیه، سراغ اصل مطلب بریم. مطمئن باشید خوندن این راهنما، قطعا می‌تونه تصمیم گیری شما رو در زمینه‌ی خرید انواع قلمو به شدت آسون کنه!

انواع قلمو نقاشی

قلموها در تکنیک های مختلفی استفاده می‌شن. این یک موضوع بدیهی هستش. به نظر میر‌سه بهتر هست که اول با توجه به کاربرد های هر قلمو نقاشی، اونها رو دسته بندی کنیم. بعد از این قسمت به بررسی انواع قلمو از نظر سایز می‌رسیم.

در نهایت هم چند پیشنهاد برای شما داریم. این پیشنهادها خیلی میتونه کار شما رو در خرید قلمو، راحت بکنه. این یعنی یک راهنمای خرید قلمو به صورت جامع و کامل.

راهنمای-خرید-قلمو
راهنمای خرید قلمو – مخصوص نقاشی

کاربرد انواع قلمو

اگه هنرجویی هستید که تازه شروع به یادگیری یکی از تکنیک های مربوط به قلمو کردید، باید بدونید محصولی که به عنوان قلمو آبرنگ خریداری میشه، لزوما تنها برای آبرنگ استفاده نمیشه!

این موضوع رو نقاشان حرفه‌ای خوب درک می‌کنند. شاید شما هم تجربه‌ی این کار رو داشته باشید. مثلا گاهی اوقات برای کنار زدن خرده پاک کن هایی که روی کار شما ایجاد شدن از یک قلمو آرایشی نرم استفاده می‌کنند.

گاهی اوقات هم با یک قلموی آبرنگ که مو های نرمی داره اون خرده های پاک کن رو کنار میزنند. این قلموها به خاطر موهای نرمی که دارند هیچ آسیبی به طرح شما وارد نمی‌کنن. البته به شرط اینکه شما هم کمی با احتیاط این کار رو انجام بدید.

این موضوع رو برای این بیان کردیم که دید شما رو نسبت به انتخاب قلمو باز کنیم. اما گاهی اوقات، باید دقیقا به دنبال قلموی مخصوص به تکنیک خودتون باشید. فرض کنید شما به دنبال خرید یک قلمو مخصوص آبرنگ هستید.

اما در بین بررسی های خود، متوجه می‌شید می‌تونید از یکی از قلمو های سرتخت مخصوص سیاه قلم هم در قسمتی از نقاشی های خودتون استفاده‌ی خوبی داشته باشید. در واقع شما با استفاده از خلاقیت خودتون، یک کاربرد مخصوص به نقاشی های آبرنگ رو برای یک قلموی مخصوص سیاه قلم در نظر گرفتید. بنابراین، صِرف اینکه یک قلمو، به اسم قلموی سیاه قلم به فروش میرسه، قرار نیست لزوما تنها در تکنیک سیاه قلم استفاده بشه!

گاهی اوقات استفاده از قلموی آبرنگی در یک اثر سیاه قلم، سایه‌ی نرم تر و بهتری رو ایجاد می‌کنه.

یادتون باشه دیگه قرار نیست همه چیز رو باهم قاطی کنیم. باید بتونید با توجه به کارهایی که در هر سبکی انجام میدید، قلموی مناسب رو پیدا کنید. اگه بتونید نکاتی رو که در چند پاراگراف بعد برای شما نوشتم رو در نظر بگیرید، دیگه هیچ وقت موقع خرید قلمو دچار شک و تردید نمیشید. یا حداقل خیلی سریعتر تصمیم گیری می‌کنید.

انواع سایز قلمو

دسته بندی دومی که در این راهنمای خرید قلمو برای انواع قلمو قرار هست به شما توضیح بدیم، سایز قلمو هست. سایز های قلمو از شماره های بسیار ریز 0/10 یا به اصطلاح، ده صفر تا اندازه های بالای ۲۰ وجود دارند. معیار شماره گذاری هم میلیمتر هست.

اما سایز های قلمو هم خیلی طیف گسترده‌ای دارند. اگه بخوایم همه‌ی سایز های یک نوع قلمو رو بخریم، هزینه‌ی بالایی هم باید براش بپردازیم. البته بیشتر قلموها، قیمت نسبتا ارزانی در بین محصولات گروه ابزار نقاشی و رنگ آمیزی دارند.

اما همیشه این انتخاب، غیر منطقی نیست. حتما یک بار هم که شده، میز کار یک نقاش رو دیدید. تا به حال به این دقت کردید که چرا اکثر اوقات، ابزارهای خیلی زیادی دارن؟ این مورد دقیقا مربوط به حرفه‌ای بودن اونهاست. بخش زیادی از اون هم مربوط به تجربه‌ی اونها میشه. (هرچند بعضی از وسایل خیلی کم استفاده میشن)

این یعنی حتی اگه تمام سایز های قلمو هم خریداری کنند، هیچ وقت بی استفاده باقی نمی‌مونه. اما آیا خرید تمام سایز های قلمو برای یک هنرجوی مبتدی و یا حتی یک نقاش نسبتا حرفه‌ای لازم هست؟ برای جواب دادن به این سؤال، باید کمی بیشتر جلو بریم.

این مطلب رو از دست نده!
خرید ماژیک راندو [ پرفروش ] با قیمت ارزان و کیفیت بالا

انواعی از قلمو هم هستند که برای کار های بزرگ ساختمانی استفاده میشن. اگر قلمو رو برای مصارف ساختمانی می‌خواید مجبور هستید که از قلمو های سایز بسیار بزرگ استفاده کنید. وگرنه برای یک دیوار کوچک به جای یک ساعت باید یک هفته زمان بگذارید!

در نقاشی های کوچک نیز تاحدودی این موضوع برقرار هستش. قسمت هایی از نقاشی هستن که باید سریعتر رنگ بشن. به عبارتی ریزه کاری در اونها وجود نداره. مثل پس زمینه‌ی کار. معمولا برای پس زمینه‌ی کار، از انواع قلمو سایز بزرگ استفاده میشه. مثل قلمو سرگرد رهاورد سایز ۱۰، مگه اینکه پس زمینه هم دارای جزئیات خاصی باشه.

از هر قلمو برای یک کار استفاده کنید

یکی از قسمت های مهم این راهنمای خرید قلمو، همین قسمت است. اگه قرار هست یک قلمو به شما برای نرم کردن سایه های کارِتون کمک کنه، پس باید همیشه برای همون کار استفاده بشه.

حتی اگه یک قلمو برای پخش کردن و نرم کردن سایه های ایجاد شده با پودر گرافیت استفاده شده بهتر است که دیگه برای پودر زغال استفاده نشه. این کار تا حد خیلی زیادی روی کیفیت و یک دست بودن اثر شما تأثیر مثبتی داره.

کاربرد-انواع-قلمو
راهنمای خرید قلمو – انواع کاربرد و جنس قلمو

قلمو زبر بهتر است یا نرم؟

یکی دیگه از دسته بندی های این قسمت، که میشه برای انواع قلمو حساب کرد، زبر بودن یا نرم بودن قلمو هستش. دقت داشته باشید که هردوی این قلموها لازم هستند. هرچند توی هر تکنیکی شاید بشه از یک نوعش هم به تنهایی استفاده کرد. بهترین کار استفاده از هر قلمو در جای خودش هست.

به طور مثال در تکنیک آبرنگ معمولا از انواع قلمو نرم استفاده میشه. در عوض در تکنیکی مثل سیاه قلم، بیشتر از انواع قلمو زبر استفاده میشه. اما گاهی اوقات هم نیاز به استفاده از هردو نوع قلمو وجود داره.

یک قلموی آبرنگی نرم، قطعا سایه‌ی نرم تری رو میتونه برای ما ایجاد کنه. و همینطور یک قلموی زبر می‌تونه سایه های عمیق و تیره رو که با استفاده از پودر گرافیت و یا زغال ایجاد شده رو خیلی خوب روی کاغذ یکنواخت و زیباتر کنه.

البته قلموی زبر اونقدر هم زبر نیست که فکر کنید دیگه با سمباده طرف هستید 🙂

انواع شکل سر قلمو

در این بخش از راهنمای خرید قلمو، به شکل ظاهری اونها می‌پردازیم. سر قلموها از نظر ظاهری به شش دسته‌ی کلی تقسیم میشن. هرکدوم هم در جاهای خاصی به کار میره. فهرست پایین، اسامی این قلموها رو نشون میده :

  • قلمو سرگرد
  • قلمو سرتخت
  • قلمو سرکج
  • قلمو شمشیری
  • قلمو باد بزنی
  • قلمو زبان گربه
  • قلمو شاخه کشی
شکل-قلمو
راهنمای خرید قلمو – انواع شکل سر

مثلا برای کشیدن قطرات آب یا برگ های کوچک درختان در نقاشی می‌‌شه از انواع سرگرد به خوبی استفاده کرد. البته همونطور که گفته شد می‌شه از یک نوع قلمو، استفاده های متنوع و به عبارت دقیق‌تر خلاقانه‌ هم داشته باشید.

این نوع قلموها سهم بیشتری در استفاده نسبت به انواع دیگه‌ی قلمو دارند. قلمو های سرتخت معمولا خطوط مربعی شکلی به جا می‌گذارند. از این نوع قلموها می‌شه برای رنگ ‌آمیزی پس زمینه کار استفاده کرد. (البته فقط این نیست)

اگر بخوایم یک وسیله‌ی عالی برای کشیدن یک جنگل درخت کاج نام ببریم، قلموهای بادبزنی یکی از بهترین ابزار‌ها برای این منظور به حساب میان. اگه سری برنامه های لذت نقاشی رو دیده باشید، خیلی با نحوه‌ی کشیدن درختان کاج در کنار هم مواجه شدید. این کار خیلی اوقات با استفاده از قلمو های باد بزنی انجام شده.

بقیه‌ی قلموها هم میشه گفت کاربرد های تخصصی تری دارند. استفاده از این نوع قلموها، تا حد زیادی به میزان مهارت شما در استفاده از اون‌ها داره. کار با هرمدل از قلموها، نیازمند آموزش است. پس اگر به استفاده از این ابزار جالب و مفید، علاقه دارید، حتما در کلاس های آموزشی معتبر شرکت کنید.

انواع دیگه‌ی قلمو هم طبق مواردی که بالا گفته شد، وجود دارند. این گروه از محصولات، معمولا در اثر های با سطح مهارت متوسط و بالاتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای اینکه این مطلب خیلی طولانی نشه از این مدلها و معرفیشون می‌گذریم.

جنس موی قلمو

در این بخش از راهنمای خرید قلمو، به قسمت اصلی آن، یعنی موی سر قلمو می‌پردازیم. مهم ترین بخش یک قلمو، موی آن است. قلموها از نظر نوع مو هم تفاوت دارند. از نظر جنس مو، کلیه‌ی قلموها به دو دسته تقسیم میشن.

دسته‌ی اول، قلمو با موی طبیعی و دسته‌ی دوم، قلمو با موی مصنوعی. قلمو های طبیعی از موی حیوانات و قلمو های مصنوعی غالبا از مواد پلاستیکی ساخته میشن.

موهای طبیعی از موی برخی حیوانات تشکیل شدند. به طور مثال، قلموهای زبر با موی طبیعی معمولا با موی حیواناتی نظیر گراز، اسب (قسمت دم)، الاغ و گورکن ساخته می‌شن. در مقابل برای ساخت قلموهای نرم با موی طبیعی هم غالبا از موی حیواناتی مثل سمور، مانگوست، سنجاب، گاو، گوزن، یال اسب یا حتی گربه استفاده می‌شود. هر کدوم  از این مدلها مزیت های خاص خودشون رو دارند.

قلمو با موی طبیعی یا مصنوعی؟

این مطلب رو از دست نده!
خرید کیف پول مردانه و زنانه [ پرفروش ] لوکس و ارزان

به عنوان راهنمای خرید قلمو، نمیشه گفت که کدوم مدل بهتر هستش. خب استفاده از قلمو های تولید شده با موی طبیعی هم طرفداران خودش رو داره. اما به خاطر حیوانات هم که شده تا جایی که می‌تونیم بهتر هستش که از انواع مصنوعی استفاده کنیم.

جاداره بگیم که امروزه دیگه تقریبا استفاده از موهای مصنوعی جا افتاده. دیگه حتی استادان کارکشته هم اغلب از قلموهای دارای موی مصنوعی استفاده می‌کنند. علاوه بر این نکته، قیمت انواع قلمو با موی مصنوعی هم ارزان تر تموم میشه. همینطور به وفور و به راحتی پیدا میشه. اما موی طبیعی خیلی سخت‌‌تر گیر میاد.

مزایای خرید قلمو با موی مصنوعی نسبت به موی طبیعی :

  • هزینه‌ی پایین تر
  • دسترسی آسان‌ و سریعتر
  • یکدستی کامل در دسته‌ی موها
  • ماندگاری و حفظ حالت بیشتر
  • نیاز به مهارت کمتر در استفاده

بهترین مارک قلمو

بهترین-مارک-قلمو
راهنمای خرید قلمو – بهترین مارک

اگر کمی در گوگل برای خرید قلمو سرچ کرده باشید، یکی از برند هایی که این موتور جستجوی قدرتمند به شما پیشنهاد می‌ده، برند رهاورد یا ره آورد است. این برند تقریبا یکی از شناخته شده ترین مارک های قلمو در ایران به حساب میاد.

قلمو رهاورد، تنوع بسیار بالایی از انواع قلمو رو شامل میشه. سایز های مختلف قلموی سرگرد، سرتخت و باد بزنی در محصولات این برند دیده میشه. این یعنی در هر تکنیکی که کار می‌کنید، با این برند سر و کار دارید. تقریبا هنرمندی رو پیدا نمی‌کنید که از این مارک قلمو استفاده نکرده باشه.

راهنمای خرید قلمو یعنی مطلبی که بتونید بعد از خوندنش بهترین قلمو رو انتخاب کنید. بنابراین میشه گفت بهترین نوع قلمو، در درجه‌ی اول، همونی هست که استاد شما و یا یک هنرمند نسبتا حرفه‌ای به شما پیشنهاد میده.

زمانی که در حال نوشتن این راهنمای خرید قلمو بودم، کمی در مورد کیفیت سه قلموی موجود در بازار تحقیق کردم. متاسفانه مشکل اساسی، بیشتر بر سر قلمو های سایز ریز هستند.

یعنی اگر شما به دنبال یک قلموی حرفه‌ای هستید، پیشنهاد ما برای ریسک کمتر، استفاده از قلمو های خارجی مثل برند وینزور هستید. اما طبیعتا سعی کردم که قیمت حدودی اونها رو هم در این راهنمای خرید قلمو ذکر کنم.

در انتهای این مطلب، سعی می‌کنم حدود قیمت سه برند از قلمو رو براتون بنویسم. اما در نظر داشته باشید که تنها حدود قیمت هرکدام در این راهنمای خرید قلمو درج می‌شود. در واقع قیمت دقیق اونها رو می‌تونید با جستجو در اینترنت پیدا کنید. البته در انتهای این آموزش، لیستی از قلمو های برند رهاورد برای شما همراه با قیمت، وجود داره.

برند های معتبر دیگه‌ای هم باید در این راهنمای خرید قلمو، اسم ببریم. مثل پارس آرتیست که محبوبیت نسبتا خوبی هم داره. این برند نسبت به رهاورد کمی حرفه‌ای تر هستش. معروف ترین برند خارجی قلمو هم برند وینزور است.

این برند با توجه به وارداتی بودنش قیمت نسبتا بالایی داره. اما با توجه به کیفیتی که ارائه میده میتونه انتخاب خوبی باشه. راستش برند های خیلی باکیفیت و اسم و رسم داری در دنیا هستند که قلمو تولید می‌کنند. اما قلمو های ایرانی هم قلمو های بدی نیستند.

جدای از این مباحث، دیگه وقتش رسیده که به عنوان یک مرجع راهنمای خرید قلمو، مشخص کنیم هر نوع قلمو مخصوص به چه تکنیک هایی بیشتر استفاده میشه؟ یعنی مثلا قلمو های آبرنگی چه خصوصیاتی دارند؟ یا چه قلمو هایی برای رنگ روغن مناسب هستند؟

  • قلمو رنگ روغن : سر تخت – زبان گربه
  • قلمو رنگ آکریلیک : سرکج – زبان گربه – گرد – شاخه کشی
  • قلمو آبرنگ : سر گرد – باد بزنی
  • سیاه قلم و گرافیت : سرگرد – سرتخت

البته این موارد صرفا یک سری راهنمایی های کلی به عنوان راهنمای خرید قلمو است. بهترین کار گوش کردن به توصیه‌ی استاد و یا دوستان هنرجوتون هست. اگه واقعا قصد دارید به صورت حرفه‌ای کاری رو دنبال کنید، حتما از افراد حرفه‌ای توی اون کار مشورت بگیرید.

نظر هنرمندان در مورد برند رهاورد

یک روز یک خانمی با من تماس گرفتند و دنبال خرید قلموی حرفه‌ای بودن. بنده هم چون اون موقع فقط برند رهاورد رو داشتیم، گفتم فعلا برند رهاورد موجود داریم.

وقتی این رو گفتم با یک حالت کلافگی گفتن اصلا رهاورد مارک خوبی نیست. از ایشون پرسیدم شما چه سایزی الان مد نظرتون هست، گفتن شماره ۳ صفر. همینطور اشاره کردن که همون اوایل استفاده، مو های قلمو شروع به دِفرمه شدن و خارج شدن از قلمو میشه و دیگه نمیشه ازش استفاده کرد.

این مطلب رو از دست نده!
خرید اینترنتی بازی فکری ایرانی و خارجی کودکان و نوجوانان

شاید گفتن نظر ایشون شما رو نسبت به خرید قلموی رهاورد دچار شک و تردید بکنه. اول از همه کاملا حق دارید که چنین حسی رو داشته باشید. اما دو نکته رو یادتون باشه :

  1. برند رهاورد کیفیت متوسطی داره
  2. اون خانم برای کار های ظریف و ریزه کاری قلمو میخواست که سایز های ریز باید از کیفیت بهتری برخوردار باشن. دلیل این مورد اینه که قلمو های سایز بسیار ریز به دلیل تعداد موی بسیار کم نسبت به شماره های بالا، می‌بایست با کیفیت بهتر و محکم تری روی قلمو وصل شده باشند. اما در قلمو های معمولی مثل رهاورد، این مشکلات گاهی اوقات به وجود میاد.

اما گذشته از این مطلب، برند رهاورد می‌تونه انتخاب بسیار خوبی برای افرادی باشه که تازه شروع به یادگیری کردند. با این کار هم هزینه‌ی پایین تری رو در شروع می‌پردازند و هم در خرید های بعدیشون بهتر می‌تونن قلموی خوب رو تشخیص بدن.

خرید ست قلمو

تقریبا به انتهای ایم راهنمای خرید قلمو، نزدیک میشیم. توی این قسمت در مورد خرید ست قلمو حرف می‌زنیم. اگه تازه وارد حوزه نقاشی شدید یا به عبارت دیگه در این زمینه مبتدی هستید، لازم نیست لزوما انواع ست های قلمو رو تهیه کنید. توصیه می‌کنیم که در اول کار، خودتون رو متحمل هزینه های سنگین نکنید و در ابتدا ساده شروع کنید.

خرید-ست-قلمو
راهنمای خرید قلمو – ست قلمو

قطعا اگه زیر نظر مربی هستید یا بنا به تجربه ترجیح می‌دید یک ست کامل داشته باشید، موضوع کمی تفاوت داره. خرید یک ست مناسب می‌تونه نتیجه‌ی بهتری رو برای شما رقم بزنه. بنابراین اگه استاد شما و یا شخص با تجربه‌ای پیشنهاد خرید یک ست رو به شما داده، این کار رو با خیال راحت انجام بدید.

خرید ست قلمو هم مزایای خاص خودش رو داره. با خرید ست قلمو خیالتون از بابت ابزار راحت میشه و هیچ کمبودی در وسایلتون احساس نمی‌کنید. یادتون باشه بنا به نیازها و مهارتی که دارید اقدام به خرید قلمو های مناسب کنید. پس اگه دلایل قانع کننده‌ای برای خرید یک ست قلمو یا تعداد زیادی قلمو دارید برای خریدشون شک نکنید.

بهترین راهنمای خرید قلمو برای شما استاد شماست.

بهترین سایز قلمو

یکی از مهمترین موضوعاتی که در راهنمای خرید قلمو باید بهش اشاره کنیم، اینه که بهترین سایز های قلمو کدوم سایزها هستن؟ وجود حداقل سه سایز مختلف قلمو در ابزار شما رو می‌شه یکی از امور ضروری برای رسیدن به نتیجه مطلوب محسوب کرد. چرا که در انواع سوژه هایی که اقدام به طراحی اون‌ها می‌کنید قطعا قسمت های مختلفی وجود داره.

مثلا در یک طراحی چهره جزيیات فراوانی وجود داره که باید به اونها توجه کنید. خط بالای پلک، مژه‌ها، حالت موها و خطوطی که در چهره افراد سالمند دیده می‌شن از نمونه جزئیاتی هستن که برای ایجاد اونها نیاز به یک قلموی سایز کوچک مثل سایز سه صفر دارید.

در غیر این صورت ایجاد این جزئیات با یک قملوی بزرگ یه کار سخت و کلافه کننده است. نمونه مقابل این مثال هم استفاده از یک قلموی سایز ریز برای رنگ آمیزی زمینه کارتون است. اگه تجربه همچین کاری رو داشته باشید دقیقا منظور من رو متوجه میشید.

بهترین-سایز-قلمو
راهنمای خرید قلمو – بهترین سایز

در بین انواع سایز قلمو کدوم سایز ها رو باید بخریم؟

اگه میخواید که در هزینه های خودتون تا حد زیادی صرفه جویی کنید و از طرفی، سایز مناسب برای کار کردن اجزای مختلف داشته باشید، سه سایز نازک، متوسط و ضخیم برای خودتون تهیه کنید. به طور مثال : سایز 3/0 و 4 و 10

بهترین مارک قلمو چیه و کدوم رو بخریم؟

این مورد تا حد زیادی بستگی به تجربه‌ی شما هم داره. اما در بین مارک های ایرانی، برند رهاورد کیفیت معمولی و برند پارس آرتیست هم از کیفیت بهتری برخوردار است. اما در بین برند های خارجی، میشه وینزور رو معرفی کرد که کیفیت بسیار خوب و البته قیمت بالایی هم داره.

چه مدل قلمویی باید بخریم؟

این مورد هم بستگی به تکنیکی هست که میخواید کار بکنید. شما قصد دارید تکنیک آبرنگ رو استفاده کنید؟ سیاه قلم؟ آکریلیک؟ یا یه چیز دیگه؟ اما در کل قلمو های سرگرد تقریبا همه جا قابل استفاده هستند.

قیمت انواع قلمو

همونطور که در وسط متن به شما قول داده بودم، حدود قیمت سه برند رهاورد، پارس آرتیست و وینزور رو براتون در این قسمت قرار دادم :

  • برند رهاورد یا ره آورد : از حدود 12 هزار تومان با حدود 40 هزار تومان – کیفیت معمولی
  • برند پارس آرتیست : از حدود 12 هزار تومان تا حدود 50 هزار تومان – کیفیت نسبتا خوب
  • برند وینزور : از حدود 70 هزار تومان تا حدود 600 هزار تومان – کیفیت خیلی خوب

 لیست قلمو های پیشنهادی

4.3/5 - (6 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.