معرفی محصول

آیا اسلایم ضرر دارد؟ ✔️ پاسخ کامل به همراه دلایل علمی

آیا اسلایم ضرر دارد

آیا اسلایم خطرناک است؟

در این بخش قصد داریم تا در رابطه با موضوعی صحبت کنیم که کم و بیش زیاد در مورد آن بحث می‌شود. همه‌ی ما تنها شنیده‌ایم که اسلایم ضرر دارد. اما از کجا؟ و توسط چه کسی؟ جالب است اکثر کسانی که این سؤال را در ذهن خود دارند نمی‌دانند این موضوع دقیقا از کجا شروع شده است.

راستش را بخواهید این حرف هم می‌تواند درست باشد و هم غلط. اگر بخواهم دقیق‌تر توضیح دهم باید به دو موضوع اشاره کنم. اول اینکه در همه جای کره‌ی زمین و در هر کشوری گاهی اوقات محصولاتی با کیفیت بسیار پایین و حتی خطرناک و مضر برای سلامتی تولید می‌شوند.

البته این مقدار هیچ گاه به اندازه‌ای نبوده که تبدیل به مشکلی جدی شده باشد. اما هنگامی که بحث از فرزندان و کودکان به میان می‌آید بحث کمی جدی‌تر است. بهتر است یک بار برای همیشه و به گونه‌ای کاملا منطقی این مسئله را بررسی کنیم. اما نگران نباشید قول میدم که زیاد طولانی صحبت نکنم 🙂

خطر اسلایم برای کودکان

آیا همه اسلایم‌ها ضرر دارند؟

اولین نکته‌ای که به آن اشاره کردیم این بود که به هرحال خیلی از اجناس موجود در بازار هم انواع باکیفیت دارند و هم بی‌کیفیت. این قضیه هم شباهت زیادی به داستان کیفیت در لباس‌ها دارد. گاها برای شما هم پیش آمده که لباسی را خریداری کردید و برخلاف ظاهر شیک و زیبایش متوجه شدید جنس خوبی ندارد.

در اسلایم هم قضیه به همین شکل است. بنابراین می‌توان گفت که مضرات اسلایم هم مربوط به اسلایم های بی‌کیفیت و ارزان قیمت است. با این حساب می‌‌شود این طور بیان کرد که از بین انواع اسلایم، نمی‌توان موردی را خطرناک‌تر و موردی را سالم‌تر به حساب آورد. (البته که ارزان قیمت بودن لزوما نشانه‌ی خطرناک بودن اسلایم نیست)

مواد تشکیل دهنده‌ی اسلایم چیست؟

شاید بتوان گفت این بخش بهترین قسمت این مطلب است. اگر بخواهیم بهتر و دقیق‌تر به مضرات اسلایم بپردازیم باید سراغ مباحث ریزتر و جزئیات شویم. قبل از اینکه بخواهیم در مورد مضرات اسلایم و ضرر های احتمالی آن قضاوت کنیم، بررسی مواد تشکیل دهنده‌ی آن الزامی است.

مواد تشکیل دهنده اسلایم

همانطور که در مطلب خرید انواع اسلایم برای شما عزیزان توضیح دادیم، از جمله مواد تشکیل دهنده‌ی اسلایم می‌توان به بوراکس اشاره کرد. مواد دیگری نیز در تولید اسلایم استفاده می‌شود. در ادامه به یک بررسی تخصصی در این رابطه اشاره می‌شود.

اگر فکر می کنید اسلایم سرطان زا و سمی است لطفا دیگر لباس هایتان را نشویید!!!

بله این جمله دقیقا همان جمله‌ای است که در ابتدای مطلبی کوتاه از شرکت aref chemical نوشته شده است. در ادامه سعی کردم خلاصه‌ای از این مطلب را برای شما بازنویسی کنم. اما اگر قصد داشتید تا با جزئیات بیشتر و دقیق‌تر به مطالعه‌ی این مباحث بپردازید، پیشنهاد می‌کنم از طریق دکمه‌ی پایین وارد مطلب مربوطه شده و متن کامل آن را مطالعه کنید.

بررسی مواد تشکیل دهنده‌ی اسلایم

در انواع اسلایم هایی که ساخته می‌شوند تقریبا مواد یکسانی به کار برده می‌شود. اما طبیعتا مقدار و میزان استفاده از هرکدام از این مواد در انواع اسلایم دیگر می‌تواند متفاوت باشد. بدون حرف اضافه‌ی بیشتر بریم سراغ اصل مطلب!

هرچند که مدتی پیش اشاره‌ای کوچک به بررسی مضرات اسلایم و اینکه اصلا اسلایم ضرر دارد یا خیر کرده بودم اما دوباره هم در این قسمت به آن اشاره می‌کنم. همین ابتدای کار می‌توان به آب اشاره کرد. چراکه بیش از ۹۳ درصد یک اسلایم را آب تشکیل داده است. خب آب که معرف حضورتون هست دیگه 😁

مواد ساخت اسلایم

برای اینکه سریع‌تر و در یک نگاه بتونید مواد تشکیل دهنده‌ی اسلایم رو بدونید، این لیست پایین رو داشته باشید :

  • پلی ساکارید گوارگام و یا پلی وینیل الکل
  • بوراکس (سدیم تترا بورات)، گمتر از 0.1 درصد
  • رنگ های خوراکی یا رنگ های مجازی که حساسیت‌زا نیستند
  • مواد معطر
  • افزودنی­ های نرم کننده
  • مواد نگهدارنده خوراکی و آرایشی، بهداشتی

اما ماده‌ای که در این بین معروف شده و خیلی از آن صحبت می‌شود، بوراکس است. اما سؤال اینجاست که آیا بوراکس سمی است؟ بهتر است بدانید افراد متخصص برای اینکه در رابطه با سمی بودن یا نبودن مواد شیمیایی صحبت کنند، معیار هایی را مد نظر قرار می‌دهند.

یکی از مهم ترین موضوعات در این بین میزان استفاده از این مواد است. بهتر است بدانید میزان استفاده از بوراکس در تولید اسلایم بسیار ناچیز است. در یک اسلایم مرغوب، میزان بوراکس استفاده شده تقریبا ۰/۱ درصد می‌باشد. جدای از این مقدار ناچیز ادامه‌ی این مطلب را بخوانید تا بهتر به کم خطر بودن و بعضا بی‌خطر بودن اسلایم پی ببرید.

از مهم ترین موارد در این رابطه می‌توان به برگه‌ی مشخصات ایمنی یا اصطلاحا safety data sheet اشاره کرد که به اختصار، SDS خوانده می‌شود. این برگه شامل ۱۶ بخش می‌باشد. ما در واقع به بخش ۱۱ام این موارد نیاز داریم. یعنی دقیقا با بخش سم شناسی آن کار داریم.

اسلایم برای کودکان

آیا مواد اسلایم حساسیت زا است؟

همانطور که گفته شد، در رابطه با سمی بودن اسلایم و یا حساسیت‌زا بودن اسلایم، در قسمت ۱۱ ام بحث می‌شود. در واقع این بخش حاوی اطلاعاتی است که این موضوع را مشخص می‌کند. حساسیت‌ها می‌توانند به اشکال مختلفی بروز کنند و دلایل مختلفی داشته باشند.

این مطلب رو از دست نده!
خرید بهترین پرینتر خانگی و چند کاره [ پرفروش ] ارزان قیمت

مهم ترین مواردی که در سنجش حساسیت‌زا بودن مواد شیمیایی بررسی می‌شود ۴ حالت زیر می‌باشند :

  • بلعیدن
  • تنفس
  • تماس پوستی
  • تماس با چشم

میزان سمی بودن مواد مورد آزمایش نیز توسط فاکتور خاصی سنجیده می‌شود. اگر بخواهیم خیلی ساده و کامل شرایط لازم برای سمی تلقی کردن یک ماده را بیان کنیم، باید تعریف زیر را مورد نظر قرار دهیم.

این فاکتور عبارت است از مقدار معینی از یک ماده در ازای هر کیلوگرم وزن جاندار که اگر روی یک عده از حیوانات آزمایشگاهی مورد مصرف قرار گیرد به‌طور متوسط ۵۰ درصد آنان را از بین می‌برد.

بررسی اسلایم بی خطر

سرانجام با استفاده از روش هایی خاص مقدار فاکتور مورد نظر محاسبه می‌شود. مقادیر نشان دهنده‌ی سطوح سمی می‌تواند یکی از موارد زیر باشد :

  • بسیار سمی
  • خطر متوسط
  • کم خطر
  • بی خطر

نتیجه گیری : اسلایم سمی نیست

بر اساس اندازه گیری های صورت گرفته، مقادیر تمامی مواد به کار رفته، بسیار پایین بوده است. بنابراین اسلایم سمی نیست. حالا و در پایان این مباحث اگر بخواهیم نتیجه‌ی نهایی را در قالب یک جمله بیان کنیم :

بنابراین بوراکس، پلی وینیل الکل و گوارگام جزو ترکیبات بی­خطر از راه بلعیدن می­باشند و از دیدگاه پوستی جز ترکیبات کم خطر هستند.

این مطلب رو از دست نده!
خرید ماژیک راندو [ پرفروش ] با قیمت ارزان و کیفیت بالا

اسلایم بخریم یا نخریم؟

اگر بخواهم خیلی خلاصه به این سؤال پاسخ بدهم باید بگویم بخرید اما از افراد مورد اعتماد و البته برندهای نام آشنا. اما مهم ترین مسئله‌ای که باید مورد توجه قرار دهید قیمت محصول است. هر وقت هر محصولی قیمتی ارزان‌تر از حد انتظار داشت، طبیعی است که کیفیت آن محصول شک برانگیز باشد.

البته باز هم این نکته را گوشزد میکنم که اسلایمی که خطرناک باشد بسیار کم در بازار به فروش می‌رسند. منظور از کیفیت پایین در اسلایم اغلب اشاره به مواردی مانند چسبیدن بیش از حد به دست و خشک شدن سریع است.

چه افرادی نباید اسلایم بخرند؟

البته نکته‌ای که حائز اهمیت است یک چیز است. آن هم اینکه اگر فرزندتان یا حتی خودتان خدایی نکرده حساسیت‌های پوستی نادری دارید و یا خیلی راحت و با دست زدن به اشیایی که معمولا کسی به آن‌ها حساسیت ندارد، پوست شما حساسیت از خود بروز می‌دهد، بهتر است دور خرید اسلایم را خط بکشید. چرا که ممکن است به اسلایم نیز حساسیت داشته باشید.

در نهایت باز هم نمیتوان راهکاری مشخص و قطعی در رابطه با تشخیص کیفیت اسلایم ارائه کرد. البته موارد زیر را می‌توان همیشه مورد بررسی قرار داد. یک اسلایم خوب نباید ویژگی های زیر را داشته باشد :

  • بیش از حد به دست می‌چسبد.
  • بوی خوبی ندارد.
  • به هیچ وجه کشسانی خوبی ندارد.
  • ظرف مدت کمتر از یک ماه خشک می‌شود.

برخی از ویژگی‌ها نیز به اشتباه به عنوان ویژگی های منفی و گاها سمی بودن تلقی می‌شوند. مانند رنگی شدن کف دست‌ها بعد از بازی کردن با اسلایم. رنگی شدن کف دست بعد از بازی با اسلایم را نمی‌توان یک ویژگی منفی دانست. چرا که تنها نشان دهنده‌ی استفاده از رنگ مصنوعی مجاز و یا خوراکی در محصول مورد نظر می‌باشد.

همچنین بازی با اسلایم هم نیاز به مهارت مختصری دارد. گاهی اوقات برخی افراد از اینکه اسلایم آن‌ها کشسانی خوبی ندارد شاکی هستند. اما در واقع مشکل اینجاست که آن‌ها هنوز قلق بازی با آن اسلایم را یاد نگرفته‌اند.

کمی که حوصله به خرج دهید و صبور باشید بعد از چندبار سعی و خطا کشسانی اسلایم شما نیز تا حد بسیار زیادی افزایش می‌یابد. اما اگر هرچقدر آرام و با روش های مختلف کشسانی اسلایم تغییری نمی‌کند و دائما تکه تکه می‌شود، تقریبا می‌توان با اطمینان گفت که کیفیت اسلایمی که خریداری کرده‌اید پایین است.

در این مطلب سعی کردم به طور خلاصه و کاربردی در خصوص ضرر ها و مضرات اسلایم برای شما عزیزان مطلبی جامع فراهم کنم. چراکه تعداد سؤال‌ها در این رابطه زیاد شده بود. در آخر می‌توانید در صورت نیاز کمی بالاتر رفته و از طریق لینک قرار داده شده، مطلب کامل و تخصصی در رابطه با مواد شیمیایی موجود در اسلایم را مطالعه کنید.

راستی! اگه این مطلب براتون مفید بود هم می‌تونید با ذکر منبع، این مطلب رو به اشتراک بگذارید.

4.1/5 - (7 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.