معرفی محصول

چطور به یک فروشگاه اینترنتی اعتماد کنیم؟

how-to-trust-an-online-store

تو این روزها دیگه کمتر کسی پیدا میشه که حداقل یک بار به صورت اینترنتی خرید نکرده باشه. یا حتی اسم یکی از معروف ترین فروشگاه های اینترنتی یعنی دیجی کالا رو نشنیده باشه. اما کم و بیش شاهد برخی ویژگی های منفی در فروشگاه‌ها هستیم. دقت کنید که به جای کلاه برداری، از عبارت ویژگی های منفی استفاده کردم.

دلیل این کار بنده هم این است که مدتی در این حوزه فعالیت داشتم و بهتر می‌تونم به خریداران، توصیه‌ها و نکاتی رو ذکر کنم. همین ابتدای کار باید بدانید که در درجه‌ی اول، راه اندازی وب سایت، شاید کار چندان سختی نباشد، اما در نگهداری و پیشرفت آن همیشه فراز و نشیب هایی وجود داشته.

بنابراین به عنوان اولین و مهم ترین مورد، بهتر هست که قبول کنید، کسانی که روی وب سایتشون سرمایه گذاری می‌کنند، به این راحتی وجدانشون اجازه نمیده که سر مشتری کلاه بگذارند و کل زحماتشون رو به باد بدن. البته منظور بنده به هیچ وجه اعتماد به هر وبسایتی نیست. بگذارید کم کم این بحث رو باز کنیم.

شما به عنوان یک خریدار باید یک سری اطلاعات اجمالی در این خصوص که به چه فروشگاهی می‌‌شه اعتماد کرد، داشته باشید. اما صحبت های کلیشه‌ای و بی‌مورد رو بیان نمی‌کنم. سعی می‌کنم تا حد امکان کاربردی، خلاصه و مفید خدمتتون چند مورد رو ذکر کنم.

اول از همه بهتر هستش که یک سری موارد رو به صورت تیتر وار براتون بنویسم. تا به تک تک این موارد بپردازیم. در نهایت هم یک نتیجه گیری ازشون داشته باشیم.

ویژگی های فروشگاه قابل اعتماد

اول از همه ظاهر اون وبسایت باید یک سری حداقل هایی رو شامل بشه. مثلا شما بتونی اصطلاحا در و پیکردار بودنِ سایت رو متوجه بشی. یعنی چی؟ یعنی اینکه مثلا دارای فهرست باشه. بفهمی این وبسایت همینجوری و الکی الکی پر نشده.

بررسی امنیت خرید در سایت

یا مثلا قسمت درباره‌ی ما و از همه مهم تر، تماس با ما رو حتما داشته باشه. شما از این طریق حداقل متوجه می‌شید، شخص یا اشخاصی پشت این وبسایت، قابل شناسایی هستند. نمی‌خوام موضوع رو جنایی کنم 🙂

تمام این نکاتی که ذکر می‌کنم به هیچ عنوان مطلق نیست. یعنی نمیشه موردی چک کنید و اگر یک مورد رو نداشت بخوایم با قاطعیت بگیم که بله این وب سایت مشکل دارد. اصلا قابل اعتماد نیست. کلاه بردار است.

بنابراین، کار ما این نیست که بخوایم در مورد وب سایت قضاوتی داشته باشیم. بلکه صرفا بررسی یک سری ویژگی‌ها در کنار هم است که با خیال راحت‌تری تصمیم بگیریم.

با مدیر فروشگاه یا بخش پشتیبانی تماس بگیرید

اگر وب سایت مورد نظر شما، دارای اطلاعات تماس بود، با آن‌ها تماس بگیرید. اگر کمی هم در دل خودتون شک دارید. به عبارتی نمی‌دونید میشه به این فروشگاه اعتماد کرد یا نه یکی از بهترین راه‌ها تماس است.

این مطلب رو از دست نده!
خرید کاپشن مردانه [ پرفروش ] با کیفیت و ارزان + 30 مدل

البته منظور از تماس، لزوما مکالمه‌ی تلفنی نیست. چت آنلاین، مکاتبه‌ی ایمیلی و حتی نوشتن دیدگاه در وب سایت نیز از جمله راه های برقراری ارتباط با مدیر و یا پشتیبان های فروشگاه می‌باشد.

مکاتبه با بخش پشتیبانی به شما اطمینان خاطر بیشتری می‌دهد. چراکه احساس می‌کنید شخص یا اشخاصی هستند که در صورت بروز مشکل پاسخگو خواهند بود.

مرور قوانین و مقررات درج شده

یکی از مواردی که به شدت می‌تواند اعتمادزا باشه، وجود برگه‌ی قوانین و مقررات است. شاید تا به حال به این موضوع دقت نکرده‌اید. اما این مورد، به اندازه‌ی کافی مهم است. وجود قوانین و مقررات خاص این پیام را به شما می‌رساند که فروشگاه مورد نظر، می‌خواهد بدون مشکل به مشتریان خود، خدمات بدهد. این یعنی به وظایف خودش آگاه است و به هیچ عنوان دنبال کلاهبرداری نیست.

البته شاید لازم باشه یک بار دیگه ذکر کنم که داشتن این ویژگی و ویژگی های بعدی نباید باعث قضاوت شوند. مثلا نبود همچین قسمتی را نمی‌توان به طور قطع به پای غیر قابل اعتماد بودن آن گذاشت.

بنابراین اصلِ وجود قوانین و مقررات در وب سایت، ویژگی مثبتی است. اما موارد ذکر شده نیز اهمیت دارند. بهتر است همیشه حتی یک نگاه سطحی هم که شده به قوانین و مقررات هر وبسایتی بندازیم. اما خب این بخش هم یک جورایی شده شبیه به دفترچه راهنمای محصولات مختلف. که اکثر اوقات اصلا اون‌ها رو در نظر نمی‌گیریم.

حساب کاربری

وجود امکان ثبت نام و عضویت هم دارای اهمیت خاصی است. این مورد به شما امکان مشاهده‌ی سفارش‌ها رو میده. به عبارتی مثل یک فاکتور و مدرک خوب برای شما ( در صورت به وجود اومدن مشکل ) محسوب میشه.

کسی که در فکر کلاهبرداری و سو استفاده از مردم باشه تا حد امکان سعی می‌کنه مدرکی رو به مشتری ارائه نکنه. البته موارد اندکی هم مشاهده شده که حتی با وجود این موارد مشکلاتی رقم خورده. اما دقت کنید که موارد بسیار معدودی وجود داره.

درگاه بانکی معتبر

خوشبختانه این روزها اونقدر برای خودمون و اطرافیانمون شارژ خریدیم، قبض پرداخت کردیم و خیلی چیز های دیگه که کاملا با خیلی از درگاه های بانکی آشنا هستیم. جدای از اینکه از چه نوع درگاهی استفاده می‌کنید، یک سری موارد جزئی هستند که رعایت این موارد خیلی می‌تونه بهتون اطمینان خاطر بده.

این مطلب رو از دست نده!
خرید میز تحریر ارزان تاشو، دیواری و چوبی ارزان + قیمت

یکی از شاخص ترین مواردی که میشه خیلی سریع بررسیش کرد، نکات امنیتی پایین هر صفحه پرداخت است. اگر دقت کرده باشید، یک سری نکات امنیتی تکراری در انتهای صفحه‌ی درگاه آنلاین بانکی وجود دارد. اصلِ وجود این نکات به تنهایی یک ویژگی مثبت است.

مورد دیگه اینکه در بالای صفحه، یعنی نوار مرورگر علامت قفل دیده بشه. منظور از نماد قفل، همون نماد قفلی هست که در کنار آدرس اینترنتی صفحه‌ی مورد نظر، یعنی جایی که آدرس و لینک صفحه رو نشون میده هست. با اینکه حتی در مواقع کلاهبرداری هم امکان داره که اون نماد اونجا باشه اما به هرحال یکی دیگه از موارد مثبت محسوب میشه.

مورد سوم، چک کردن موارد امنیتی پایین صفحه است. این کار زمان زیادی از شما نمی‌گیره. فقط هم کافیه که یک بار توجه کنید. چون بعد از اون دیگه به فروشگاه مورد نظر اعتماد می‌کنید. و اما مورد آخر مخصوص اون هایی هست که می‌خوان همون اول سریع متوجه واقعی بودن و یا تقلبی بودن درگاه بانکی بشن هست.

اطلاعات اشتباه وارد کنید. بله شما می‌تونید به طور مثال رمزتون رو اشتباه بزنید. یا تاریخ و یا CVV2 رو اشتباه وارد کنید. بعد از این کار روی دکمه‌ی پرداخت کلیک کنید. اگر پیغام موفقیت دریافت کردید می‌توانید با دقت 99/9 درصد مطمئن شوید که درگاه تقلبی است. اما اگر درگاه اشتباه شما را تشخیص داد، می‌توانید با خیال راحت وجه خود را پرداخت کنید.

نماد اعتماد الکترونیکی

شاید اکثر شما با این نماد آشنا باشید. نماد اعتماد الکترونیکی طی انجام یک سری مراحل و ارائه‌ی مدارک لازم از طرف صاحب وب سایت فروشگاهی به سایت اون شخص داده میشه.

با کلیک کردن روی اون نماد، شما باید به صفحه‌ی مربوط به اون وب سایت وارد بشید. مهم ترین موردی که در نگاه اول توجه شما رو جلب می‌کنه، تاریخ انقضای نماد هست. البته همین که نماد اعتماد وجود داشته باشه به این معنا است که بالاخره صاحب وب سایت مدارک لازم رو یک بار ارائه داده و تنها مشکل تمدید نکردن اون نماد هست. بنابراین باز هم نشانه‌ی خوبی به حساب میاد.

اما اگه دقت کرده باشید، وب سایت ما یعنی سایت خط کش هم این نماد رو هنوز اخذ نکرده. اگرچه قصد داریم در آینده‌ای نزدیک این کار رو انجام بدیم اما اعتماد نکردن به یک فروشگاه، فقط به دلیل نداشتن نماد اعتماد کمی سخت گیری بی‌مورد است. البته که ما به نظر کسانی که این نماد رو نشانه‌ی قابل اعتماد بودن فروشگاه مورد نظر می‌دونند هم احترام می‌گذاریم. واقعا هم داشتن این نماد یکی از موارد مهم محسوب می‌شود.

اما قبل از اینکه به راحتی و فقط با بررسی این مورد بخواهید پرونده‌ی فروشگاه را ببندید، کمی در مورد نحوه‌ی اخذ این نماد هم تحقیق کنید.

دامنه‌ی IR. یا COM.

شاید تا به حال به آدرس وب سایت دقت نمی‌کردید. اما جالب است بدانید، پسوندی که در انتهای نام هر وب سایت وجود دارد، معنای خاصی دارد. البته نمی‌شه تفاوت عمده‌ای بینشون ذکر کرد. در واقع انتخاب این پسوندها یک سری دلایل خاص داره که اینجا جای بحثش نیست.

این مطلب رو از دست نده!
خرید 36 مدل ماشین کنترلی [ حرفه ای خفن ] با قیمت ارزان

دامنه‌ی ir. یک دامنه‌ی ملی محسوب میشه. به این معنی که هر وبسایتی بخواهد با دامنه‌ی ir. کار بکنه باید یک سری مدارک مثل اسکن کارت ملی و شناسنامه و همینطور آدرس دقیق محل سکونت خودش رو در سامانه‌ی ثبت دامنه های ملی ir. یعنی ایرنیک ثبت بکنه.

همین موضوع به تنهایی یعنی شما در صورت بروز مشکل، به راحتی می‌تونید در اکثر موارد پیگیر حق و حقوق خودتون باشید. در صورتی که دامنه های com. جزو پسوند های بین المللی هستند. برای ثبت اونها نیاز به هیچ مدرک خاصی ندارید و تازه خیلی سریعتر هم نسبت به ir. براتون فعال میشه.

به چه سایت هایی اعتماد کنیم؟

به عنوان نتیجه گیری این مطلب، به صورت خلاصه چند جمله رو براتون ذکر می‌کنم. اول از همه بدونید که از ادب به دور هستش که بخوایم حتی سایتی که هیچ کدوم از موارد بالا رو رعایت نکرده بود، سریعا کلاهبردار خطاب کنیم.

دوم زمانی که شما مطلبی را در اینترنت جستجو می‌کنید و سایت مورد نظر در نتایج به شما نشان داده می‌شود، بدونید که زحمت های زیادی برای آن کشیده شده.

گاهی اوقات بهتر هستش که از وب سایت های کمتر مشهور استفاده کنیم تا بتونیم کسب و کار های اینترنتی بیشتری رو رونق بدیم و زحمت هایی که کشیده میشه رو با حسن نیت پاسخ بدیم.

هرجای این مطلب اگه احساس کردین به طریقی سعی شده تا خودمون رو خوب جلوه بدیم از شما عذرخواهی می‌کنم. البته کافیه فقط ما رو امتحان کنید 🙂 این اطمینان رو به شما میدم که تا حد امکان سعی کردم به شکلی منطقی بتونید قابل اعتماد بودن یک وب سایت رو بسنجید.

نظرات شما بسیار ارزشمند هستش و اگر نکته‌ای مد نظر شما هست لطفا اون رو در بخش دیدگاه‌ها برامون بنویسید. همینطور اگر تجربه‌ی خوب و یا قضاوت اشتباهی هم در این خصوص داشتید برامون توضیح بدید. این امر خیلی می‌تونه به مخاطبان این مطلب کمک بکنه.

5/5 - (1 امتیاز)

3 دیدگاه در “چطور به یک فروشگاه اینترنتی اعتماد کنیم؟

  1. hosseinservat گفت:

    سلام!
    امروز فیلم آموزش حل مکعب روبیک 3*3 را از سایت شما خریدم ولی لینک دانلود خراب است و نمی توانم آن را دانلود کنم. لطفا راهنمایی کنید.

    1. لوازم تحریر خط کش گفت:

      سلام وقتتون بخیر

      لطفا با شماره 09384508584 تماس بگیرید یا در واتساپ پیام بدید.

  2. لوازم تحریر خط کش گفت:

    ممنون از پیشنهاد شما علیرضای عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.